7 eenvoudige manieren om ambachtelijk bier cadeau te geven

“Hoe koop ik bier voor mijn zoon / dochter / echtgenoot / nicht voor Kerstmis? Zij / hij houdt van ambachtelijk bier. “

Het is de populairste vraag die ik elke december in mijn e-mail ontvang. De rest van het jaar is de meest populaire vraag: “Waar kan ik heliumbier kopen?” Het antwoord: dat kan niet. Stop alsjeblieft met vragen.

Terug naar het geven van bier als een geschenk. . .

Als ambachtelijk bier je vreemd is, maak je geen zorgen. Het stopt niet gelijk bij het geven van een Duvel bierpakket als cadeau. We vroegen enkele superbiergeeks (a.k.a. brouwerijwerknemers) om hun advies. Hier zijn zeven geweldige tips om u stressvrij te helpen winkelen.

1) Leun op deskundig advies bij uw lokale bierwinkel

Sla boodschappen over bij de supermarkt of grote kisten en ga naar een kleinere moeder en pop bierwinkel. U krijgt een-op-een advies van medewerkers van uw lokale bierwinkel die u kunnen helpen.

Grant Pauly van 3 Sheeps Brewing in Sheboygan, Wisconsin, vertelt me ​​dat hij “echt slecht bier heeft gekregen” van mensen die een goede indruk op hem probeerden te maken. “Ze zoeken meestal naar een naam die ze kennen, zich niet realiserend dat in de ambachtelijke bierwereld, die over het algemeen niet de bieren zijn waar we enthousiast van worden. Ik zou aanraden dat ze iemand vragen die in de winkel werkt. Hopelijk kunnen ze met een paar vragen op zijn minst enkele interessante brouwsels aanbevelen, “legt Grant uit.

2) Ontdek welke bierstijlen ze leuk vinden

Kelly Hanseth besteedt veel aandacht aan de vraag naar biergeschenken bij Flagstaff’s Lumberyard Brewing. Ze stelt voor om uit te zoeken welke bierstijlen jouw vriend / familielid leuk vindt.

“Voor het schenken voor bier, vraag ik in de allereerste plaats of ze weten wat voor soort bier ze normaal drinken of leuk vinden. Op die manier kan ik ze wegleiden van alle bieren die de giftee niet graag zou krijgen, “zegt Kelly. “Ik raad meestal aan dat ze een verscheidenheid aan bieren krijgen om uit onze brouwerij te proberen. Ik ga meestal voor een mix van onze reguliere vlaggenschepen en een paar van onze seizoensgebonden bieren. Ik geef ze wat ze willen – het bier dat ze normaal drinken – en dan gooi ik er altijd een paar in die bij hun bierprofiel passen, zodat ze iets nieuws kunnen proberen. ”

3) Koop lokaal

Als er iets is dat liefhebbers van ambachtelijk bier opwekt, probeert het iets nieuws. Zelfs als het geen stijl is die ze regelmatig kiezen, houden mensen die van bier houden van nieuwe bieren.

“Ga voor iets dat bij u in de buurt is om het interessanter en specialer te maken,” zegt Jon Mansfield van War Horse Brewing in Genève, New York.

Gebruik de CraftBeer.com-brouwerijzoeker om brouwerijen in de buurt te vinden.

4) Cadeaukaarten zijn geen Cop Outs

Cadeaubonnen voor brouwerijen en bierwinkels zitten niet rond pluksel in een ladekast – we beloven het. Een cadeaukaart zal sneller verdwijnen dan de koekjes die je voor de kerstman vertrekt.
5) Doe een Merch & Beer-combo

“Een ander geweldig idee is om ze iets anders te geven dat bij het echte bier past”, zegt Kelly Hanseth. “Kies een hoed, t-shirt of pintglas om mee te gaan met het bier, zodat ze iets hebben dat langer duurt dan alleen het bier.”

6) Houd het fris

Over blijvend langer gesproken: als je bier als cadeau koopt, zorg er dan voor dat het sinds afgelopen kerstdag niet op de plank staat. Terwijl sommige stijlen ouder worden dan andere, geven brouwerijen bier af wanneer het klaar is om te drinken, en gokken op oud bier is een verloren gok.

“Het stinkt om goed bier te krijgen dat te oud is of verkeerd is gebruikt. Controleer de datums op het pakket of ga voor een winterseizoen, “legt Jon Mansfield uit. Goed advies.

7) Ga groot

Hogere prijzen kunnen soms wijzen op een speciale release die uw bierliefhebber het hele jaar door niet kan kopen. Zoals Mansfield ook aangeeft, is zelfs bier met grotere prijskaartjes relatief betaalbaar als je het vergelijkt met drank, een populaire kousvuller.

“Er is een goede kans dat het duurste, exclusieve, high-end bier die je kunt krijgen slechts 25 euro is, vergeleken met wijn of whisky. Het is een budgetvriendelijke manier om uit de bol te vliegen “, zegt hij.

Als je nog steeds niet zeker weet welk biergeschenk je wilt geven, kan onze poll hieronder je aanwijzingen geven over wat de meeste bierliefhebbers willen. Goede jacht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *